pondělí 19. ledna 2015

Plněné portobello s pečenou zeleninou

(4 porce)  

Také milujete houby na všechny způsoby???


Pokud jste ještě nezkoušeli portobello žampióny určitě neváhejte. Jsou výborné v burgerech, plněné, smažené i v omáčkách. Jsou velmi šťavnaté, masité až krémové. Prostě neodolatelné.


Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí. Již nezapečená směs je skvělá a při plnění žampiónu vždy nějak záhadně mizí ;-).    






Ingredience:

5ks portobello žampiónů
1ks uzeného tofu nebo tempehu
2 cibule 
2PL sojové omáčky Tamari
2ČL drceného kmínu
2 stroužky česneku
60g vlašských ořechů
pórek (jarní cibulku)
provensálské koření (dle libosti)

4 brambory
2 mrkve
1/2 celeru
3-4 řepy
3 stroužky česneku
provensálské koření
sůl

Jak na to:
  • Brambory, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na hranolky. Zakápneme olivovým olejem ochutíme provensálským kořením a solí. Řepu si očistíme, nakrájíme na kolečka, také zakápneme olivovým olejem a dochutíme kořením. 
  • Dáme péct na 180°C/25 minut, po-té přidáme na řepu česnek nakrájený na plátky a ještě dopékáme 15 minut. 
  • 4 ks portobello žampiónů očistíme a vykrojíme jim nožičky. V míse smícháme prolisovaný česnek, sojovou omáčku, olivový olej a koření. V této marinádě necháme žampióny odležet, čím déle, tím lépe.
  • 1 ks portobello a zbytek nožiček nakrájíme.  
  • Na oleji restujeme cibulku, přidáme nakrájené portobello. Po chvilce přidáme sojovou omáčku a kmín. Dusíme 10 minut. Vmícháme nastrouhané uzené tofu, na hrubo nasekané vlašské oříšky a pórek. Odstavíme. 
  • Směsí plníme připravené 4 ks portobello a dáme zapéct do trouby na 180°C/15 minut.
Poznámka: Nejdříve si připravíme zeleninu a dáme jí péct do trouby na 25 minut. Mezitím si připravíme portobello žampióny, které přidáme do trouby k zelenině a společně ještě dopékáme 15 minut. Pokud nechcete plněné portobello zapékat v troubě, stačí si je jen opéct s obou stran na pánvičce a naplnit připravenou směsí.



Žádné komentáře:

Okomentovat