pondělí 22. září 2014

Arašídová nutela



Další varianta na výrobu domácí nutely, tentokrát s arašídy. Můžeme použít nepražené i pražené arašídy (výraznější chuť).



Arašídy jsou plodem bobovité rostliny  podzemnice olejné. Dozrávají pod zemí v tvrdých luscích. Jsou často řazeny mezi oříšky, ale jedná se o luštěninu. Arašídy obsahují velké množství tuku (až 50%) a proteinů (až 30%). Jsou dobrým zdrojem bílkovin. Arašídy obsahují významné množství resveratrolu, který patří mezi silné antioxidanty.
Díky vysokému obsahu tuku se z arašídů vyrábí kvalitní olej nebo arašídové máslo.
  


Arašídy mixujeme na arašídovou pastu, přidáme banán a kakao... Množství si přidáváme podle chuti a libosti. Dále můžeme přidat oblíbenou čokoládu, popřípadě dosladit javorovým sirupem.


Ingredience:

150g arašídů
4-5ČL kakaového prášku
1-2 banány

Dále dle chuti:

kvalitní čokoláda
javorový sirup 

Jak na to:
  • Arašídy rozmixujeme v nožovém mixéru na hladkou pastu. 
  • Přidáme banány a kakaový prášek podle potřeby. Promixujeme a dobrota je hotová. 
Dále dle chuti:
  • Nutela se dá zjemnit přidáním čokolády. Popřípadě dosladit javorovým sirupem.
  • Čokoládu si rozpustíme ve vodní lázni a přimixujeme.
  • Nutelu uchováváme v lednici, kde nám vydrží týden.


Žádné komentáře:

Okomentovat