středa 20. srpna 2014

Rybízový koláč

(forma 28cm)



Tento koláč je příjemně sladko kyselý díky červenému rybízu. Ale určitě se dá nahradit jakýmkoliv ovocem. Jelikož je sezóna rybízu za námi tak co takhle vyzkoušet třeba ostružiny?


Jako dítko jsem nebyla zrovna nadšená ze sběrů jakéhokoliv ovoce jak ze zahrádky, tak z lesa. Naštěstí jsem z toho vyrostla a momentálně se snažím sbírat všechno a všude co se dá. A to hlavně z důvodu, že vím co sbírám, že vím kde to rostlo a že je to čerstvé.  


A samozřejmě se snažím s pokrmů vytěsňovat bílé mouky a nahrazovat je  vločky, oříšky a moukou celozrnnou. A proč? Máte-li zájem přečtěte si : Bílá mouka 1,     Bílá mouka 2,     Bílá mouka 3



Ingredience:

250g ovesných vloček
65g sušené třtinové šťávy (třtinový cukr)
65g mandlí
125g celozrnné špaldové či pšeničné mouky
125g rýžového oleje (slunečnicový)
1 zralý banán
1KL skořice (nemusí být)

200g mandlí (1:1- mandle:lískové ořechy)
75g sušené třtinové šťávy (třtinový cukr)
150 g sojového jogurtu (rostlinné mléko)
150g rostlinného mléka
špetka soli
červený rybíz
         
Jak na to:
  • Rozmixujeme mandle s ovesnými vločky, přidáme sušenou třtinovou šťávu, skořici a ještě promixujeme.
  • Přidáme vidličkou rozmačkaný banán , špaldovou mouku, rýžový olej. Promícháme.
  • Těsto vmačkáme do dortové formy a zvedneme okraje.
  • 200g mandlí, 75g sušené třtinové šťávy, špetku soli, 150g sojového jogurtu, 150g rostlinného mléka a 2 lžíce škrobu promixujeme v mixéru a nalijeme na korpus.
  • Posypeme řádně červeným rybízem.
  • Pečeme 30 minut/200°C.


Žádné komentáře:

Okomentovat